Der har i de senere år været talt meget om problemet med lejere, der bliver sat ud af deres boliger, fordi de ikke betaler deres husleje. En lovændring, som Folketinget netop har vedtaget, forsøger nu at imødegå noget af problemet. Med lovændringen forsvinder de såkaldte løbedage, og betalingsfristen på husleje bliver således den første hverdag i en kalendermåned.

Løbedage er de tre dage, der går fra huslejen forfalder, dvs. den første i en kalendermåned, og til man har betalingsfrist. Uden løbedage, vil betalingsfristen falde nogenlunde samtidig med at lejeren får sin indkomst. Dermed håber Folketinget, at flere lejere når at betale husleje, inden pengene er brugt på andet.

Brug betalingsservice
Lovændringen træder i kraft d. 1. januar 2013. Hvis du bruger betalingsservice, behøver du som beboer ikke at være bekymret for, om din husleje fra årsskiftet bliver betalt til tiden. Din huslejeopkrævning fra fsb vil få ændret betalingsfristen, og betalingsservice (Nets) vil sørge for, at huslejen bliver betalt til tiden.

Hvis du stadig ikke har tilmeldt dig betalingsservice, skal du være opmærksom på, at betalingsfristen fra årsskiftet er lidt tidligere, end den plejer at være. Det står naturligvis stadigvæk på indbetalingskortet, hvornår du senest skal betale.