Glatte veje er hvert år skyld i trafikulykker, og selvom det fortsat er mildt i vejret, er det en god idé snart at skifte til vinterdæk.

Erstatning handler ikke om skyld

Det anbefales, at man kører med vinterdæk om vinteren. I vinterføre bruger almindelige dæk nemlig én til to gange så lang bremselængde som vinterdæk, så uden vinterdæk udsætter du ikke bare dig selv, men også dine medtrafikanter for en meget stor risiko.

Skulle du blive involveret i en trafikulykke, kan du, vinterdæk eller ej, være berettiget til erstatning. Det kræver dog, at der er en modpart, da det er modpartens ansvarsforsikring, der dækker en eventuel personskade.

- I erstatningssammenhæng taler man som udgangspunkt ikke om skyld. Det vil sige, at du kan være berettiget til erstatning, uanset om du selv er skyld i ulykken. Det er der mange, der ikke er klar over, og dermed risikerer de at gå glip af adskillige tusinde kroner i erstatning.

Tre gode råd til vinterkørsel

Til trods for at man kan være berettiget til erstatning, selvom man er skyld i en trafikulykke, skal man naturligvis tænke sig om, når man færdes i trafikken. Berit Møller Lenschow har disse tre gode råd til vinterkørsel:

  • · Kør med vinterdæk
  • · Sørg for at have et varmt tæppe, en lommelygte og en sneskovl liggende i bilen
  • · Hvis uheldet skulle være ude, sørg da for at få navn på eventuelle vidner, få lægelig dokumentation samt anmelde skaden til alle relevante forsikringsselskaber